Bedrijfsprofiel

Pustjens Metaalbewerking is 'n professioneel allround metaalbewerkingsbedrijf dat vanuit Midden-Limburg werkt voor opdrachtgevers uit de grensregio en in de rest van Nederland.

Pustjens Metaalbewerking is o.a. gespecialiseerd constructiewerk, plaatwerk, machinebouw, algemeen laswerk en ook verzorgen wij voor meerdere bedrijven de ondersteuning technische dienst. Dit zijn veelal onderhouds- en montagewerkzaamheden.

Ontwerp, realisatie en calculatie vindt geheel in eigen beheer plaats zodat er gemakkelijk ingespeeld kan worden op individuele wensen. Vaak werken wij ook in opdracht van particulieren. Deze komen bij ons met een probleem of idee waar wij een gepaste oplossing voor zoeken en uiteraard verzorgen wij het traject van ontwerp naar productie. Het betreft dan veelal enkelstuks, die op maat gemaakt zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan producten als hekwerken, schoorsteenkappen, trapleuningen en dergelijke.

Elk product wordt in het proces continu getoetst aan de overeengekomen kwaliteitseisen. Tevens hebben wij een sterk samenwerkingsverband met onze toeleveranciers. Zakendoen met Pustjens Metaalbewerking betekent dan ook geen zorgen meer over kwaliteit en levertijden.

Geschiedenis

Na veertien jaar bij L. Theelen bv en lange dagen in de avonduren in zijn hobbykamer gewerkt te hebben heeft de heer Jan Pustjens besloten zich op 08-05-1984 te laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig metaalbewerker. De hobbyruimte en de garage diende als werkplaats.

In 1989 werd het eerste personeelslid aangenomen en al snel bleek dat de werkruimte te klein was. Daarom bouwde men op het huidige adres een 'grotere' werkplaats met kantoor. Dit gebeurde in 1990 en er werd in dat zelfde jaar een tweede personeelslid aan het team toegevoegd. De opdrachten werden steeds groter en de investeringen in machines volgden elkaar snel op.

In 1993 werd de werkplaats voorzien van een bovenloop kraan, die het mogelijk maakte nog grotere en vooral zwaardere opdrachten aan te nemen. Tevens werd in dit jaar het derde personeelslid aangenomen. Het bedrijf bleef doorgroeien en in 1996 werd Peter Putsjens als vierde personeelslid aangenomen. Het volgende jaar investeerde het bedrijf in een kant-bank waardoor het bedrijf zich verder kon specialiseren op plaatwerk waar voorheen meer de nadruk lag op constructie- en laswerk. Tijdens dat jaar breidde men de productiehal uit tot een totaal oppervlak van 516 vierkante meter.

In 1998 kocht het bedrijf een wals en twee lasaparaten. Het was een zeer succesvol jaar dat leidde tot het aannemen van nog twee arbeidskrachten in 1999. Tevens werd de oude draaibank vervangen. De volgende items op het verlanglijstje waren de uitbreiding van het kantoor, kantine en de aanschaf van een autogene- / plasmasnijinstalatie.

Het meest opvallende in dit bedrijf is dat er nooit een verandering is gekomen in de structuur. Dit wil zeggen dat de heer Pustjens net als op de eerste dag met zijn stofjas in de werkplaats bezig is en dat zijn vrouw de administratieve kant voor haar rekening neemt.

Peter Putsjens, de zoon van Jan Pustjens, begint in jauari 2001 als ZZP'er en wordt uitgehuurd door Pustjens Metaal. Als in 2007 Jan Pustjens besluit met pensioen te gaan, neemt Peter de touwtjes in handen en wordt het bedrijf definitief overgenomen. Peter hanteerd dezelfde formule als zijn vader en er is dan ook weinig veranderd in de bedrijfsvoering. Alleen het machinepark is gemoderniseerd eb geoptimaliseerd. Veel oude machines zijn vervangen door nieuwe en ook nieuwe aanschaf heeft ervoor gezorgd dat het machinepark weer helemaal up-to-date is.